Zanno Jacklin

Beteendevetare

Kryptovaluta och blockchain teknologi

Kryptovalutor och blockchain teknologi var något jag började intressera mig för under Covid-19 pandemin. Först var det ungefär som för de flesta tror jag, jag köpte Bitcoin och såg det som en investering. Bitcoin gick upp ett tag och jag tjänade lite grann, men efter ett tag blev det ganska trist med bara Bitcoin och jag började se vad mer som fanns. På tok för mycket för att det skulle gå att hålla kolla på allt, skulle det visa sig. Jag lärde mig bland annat hur lätt det är att bli lurad. Det lärde jag mig den hårda vägen, efter att ha investerat 4 Ethereum (i dagens läge ca 70 000 kr) i vad som visade sig vara en bluff. Detta fick mig att fundera på om man kan tillverka egen kryptovaluta, och vad man i så fall skulle kunna använda den till. Under en period läste jag allt jag kunde hitta om smarta kontrakt och hur man programmerar dem. Jag tillverkade ett antal kryptovalutor (tokens) på olika blockkedjor, mest för att se om jag kunde och för att testa vad som fungerade.

Just nu håller jag på och sammanställer allt jag lärt mig i en e-bok. Min förhoppning är att den blir klar under 2022, men det kan dra ut på tiden eftersom det inte är prioriterat att jobba med den just nu.


Köp kryptovaluta här.

Här nedan kan du köpa de vanligaste kryptovalutorna och betala med VISA, Mastercard, banköverföring och Apple Pay. Det går även bra att växla en kryptovaluta mot en annan. Innan du köper eller byter kryptovaluta är det viktigt att du har en plånbok samt en address som är anpassad för den kryptovaluta du avser köpa eller byta till dig.


Vill du eller ditt företag ha en egen kryptovaluta?

Om du eller ditt företag skulle vilja ha en egen kryptovaluta, så kan jag häjlpa er. Allt ifrån enkla tokens som finns i ett förutbestämt antal, till mer avancerade som går att trycka nya av eller förstöra. Det går även att ordna så att er kryptovaluta endast går att köpa, till ett förutbestämt pris per token.

Mejla mig vid intresse på jobb.zanno@gmail.com

Du kan även testa att tillverka den allra enklaste formen av kryptovaluta på följande länkar.

Ethereum och Binance: ERC20 Token
Zilliqa: ZRC-2 Token